Protekli tjedan većina fondova zabilježila pad vrijednosti

Bez autora
Jun 26 2011

Proteklog tjedna prevladavali su negativni rezultati te je 61 od ukupno 92 fonda zabilježio pad vrijednosti udjela. Rezultati fondova kretali su se u rasponu od -2,92 posto pa do +2,67 posto. Najveći porast kod dioničkih fondova zabilježili su NFD Aureus US Algorithm (2,67 posto) i Ilirika Gold (1,11 posto). Najveći gubitnik kod dioničkih fondova bio je fond AC Rusija, kojem je vrijednost smanjena 2,92 posto, a slijedi ga KD Nova Europa s padom od 2,01 posto. Kod mješovitih fondova najveći dobitnik je NFD Aureus Emerging Markets Balanced, koji je ostvario porast vrijednosti od 0,69 posto, a slijedi ga OTP uravnoteženi s porastom od 0,22 posto. Najveći pad kod mješovitih fondova zabilježio je fond Ilirika JIE Balanced, kojem je vrijednost smanjena 1,14 posto, a iza njega je AC GBEM s padom od 0,72 posto.

Protekli tjedan većina fondova zabilježila pad vrijednostiProteklog tjedna prevladavali su negativni rezultati te je 61 od ukupno 92 fonda zabilježio pad vrijednosti udjela.

Rezultati fondova kretali su se u rasponu od -2,92 posto pa do +2,67 posto. Najveći porast kod dioničkih fondova zabilježili su NFD Aureus US Algorithm (2,67 posto) i Ilirika Gold (1,11 posto). Najveći gubitnik kod dioničkih fondova bio je fond AC Rusija, kojem je vrijednost smanjena 2,92 posto, a slijedi ga KD Nova Europa s padom od 2,01 posto.

Kod mješovitih fondova najveći dobitnik je NFD Aureus Emerging Markets Balanced, koji je ostvario porast vrijednosti od 0,69 posto, a slijedi ga OTP uravnoteženi s porastom od 0,22 posto. Najveći pad kod mješovitih fondova zabilježio je fond Ilirika JIE Balanced, kojem je vrijednost smanjena 1,14 posto, a iza njega je AC GBEM s padom od 0,72 posto.

Jedini dobitnik kod obvezničkih fondova je Capital One (0,02 posto), dok je najveći pad zabilježio OTP euro obveznički (0,33 posto), a slijedi ga Raiffeisen Bonds s padom od 0,28 posto. Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate, a najuspješniji je bio VB Cash s porastom od 0,06 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik